Groep 2

De basisgedachte van groep 2 is jonge zwemmers een brede basisopleiding te bieden, die hen kan op weg helpen om op te groeien tot een volwaardige competitiezwemmer.

De doelstelling van groep 2 is de aangeleerde zwemslagen langer vol te houden en verder technisch te verbeteren. Ook de officiële starten en keerpunten komen in deze groep aan bod.

Deze groep wordt voorbereid op competitief zwemmen. Na het slagen van de “200m wissel-test” en een gesprek met ouders i.v.m. wedstrijdgebeuren, beslist het trainersteam of de zwemmer kan overgaan naar groep 3. Pas dan wordt de zwemmer klaargestoomd als competitiezwemmer bij AST en zal hij/zij kunnen deelnemen aan zijn/haar eerste wedstrijden.

De zwemmers in groep 2 trainen drie maal per week, een keer 1,5 uur. Deze trainingen gebeuren in een kindvriendelijke en professionele omgeving. Onze lesgevers hebben ervaring in het aanleren van alle nodige vaardigheden die bijdragen tot het groeien naar een volledige zwemmer.

Deze vaardigheden beperken zich niet tot het zwemtechnische. Ook beleefdheid, communicatieve vaardigheden en het sociale aspect zijn centrale thema’s.

Bij AST krijgt uw kind de kans zich te ontplooien en te groeien op eigen ritme, onder vakkundige begeleiding. Kwaliteit blijft centraal staan gedurende de hele carrière van onze zwemmers.

Wie: Zwemmers vanaf 9 jaar

Waar: Zwembad van Aalst (Zwembadlaan)

Wanneer: Dinsdag en donderdag telkens van 17u00 tot 18u00 en op zaterdag van 16u30 tot 18u00 (van september tot juni)

Inschrijving: Inschrijven kan door ons een mailtje te sturen. Opgelet: de inschrijving is pas definitief na betaling van het lidgeld.

Badmuts: Al onze zwemmers dragen een AST-Badmuts die aangekocht kan worden bij aanvang van de eerste zwemles.

Lidgeld: Het lidgeld bedraagt 200 € voor het hele seizoen (september tot juli), inclusief de verzekeringen. Dit lidgeld is over te schrijven op rekeningnummer AXA BE26 7512 0230 2129, met vermelding van de naam van de zwemmer en groep 2.

Algemene afspraken:

  • lid worden van AST
  • regelmatige aanwezigheid op trainingen (3x/week)
  • tijdig aanwezig zijn (15 min. voor de training)
  • 15 min. cooling down na de training
  • bij afwezigheid (ziekte of andere omstandigheden) de verantwoordelijke trainer verwittigen
  • sportief gedrag in en buiten het zwembad
  • AST-badmuts + T-shirt
  • medewerking aan clubactiviteiten

Verantwoordelijke trainer: Michael Bahnmüller

De jeugdwerking van AST kadert in de PACO-werking van de zwemfederatie en behaalde daarvoor een zilveren kwaliteitslabel.

paco_logo_0

Geef een reactie