28-30 Juli – Belgische Kampioenschappen – Antwerpen

Met Luca, Karen en Jonas trokken we naar Antwerpen om te knallen op het BK.
En geknald hebben ze zeker!

Vrijdag
Luca kwam als eerste aan de beurt op de 50 cr. Hij zwom een snelle race, maar wegens een klein foutje net niet goed genoeg voor een besttijd. Toch konden we best tevreden zijn met 26.66.

Jonas kwam snel na Luca aan de start. Een dubbel gevoel: na anderhalf jaar geen wedstrijden te hebben gezwommen wegens blessures was 25.37 niet slecht, maar er zat meer in. Een gebrek aan wedstrijdritme is hier zeker deels de oorzaak van.

Veel tijd om te recupereren had Luca niet, want een halfuur later werd hij alweer aan de start verwacht voor de 50ss. Met lange, krachtige slagen zwom hij naar 33.04: zijn persoonlijk record met meer dan een halve seconde verbeterd!

Nadien was het de beurt aan Karen voor de 50 rug. De kickoefeningen onder water hebben haar zeker deugd gedaan, want met 32.92 zwom ze een nieuwe besttijd! Eveneens goed voor een algemeen clubrecord!

In de namiddag zwom Luca zijn langste nummer: 400 cr. Een nummer waar we niet specifiek voor getraind hadden, maar waarvan we wel wisten dat hij dit aankon. 4.22.40 verscheen op het bord: een verbetering van bijna 5 seconden!

Zaterdag
Zaterdagochtend zwommen onze jongens 100 cr. Luca zwom voor het eerst onder de 56 seconden in groot bad en ook Jonas bleef slechts 1 seconde van zijn besttijd verwijderd. Twee prestaties om tevreden over te zijn!

In de namiddag zwom Luca nog 100ss. Met een tijd van 1.12.61 alweer goed voor een persoonlijk record!

Karen deed niet onder en zwom 1.11.37 op de 100 rg. Ook zij zwom nog nooit sneller voordien!

Zondag
Luca begon zondagochtend goed met de 200 cr: 2.02.98. Een nieuwe besttijd, dus zeker niet slecht, maar in de toekomst kan dit zeker nog sneller mits enkele technische aanpassingen!

Jonas kwam in de namiddag aan de start voor de 50 vl. Met 27.17 zwom hij gecontroleerd en met lange slagen naar de andere kant van het bad. Hier mag hij zeker tevreden over zijn!

Luca sloot het BK knap af met een besttijd op de 200m ss: 2.38.23!

De lange stage en het harde werk hebben duidelijk geloond! Na een geslaagd zomercriterium en BJK hebben ook onze BK- zwemmers puike prestaties neergezet! Een team om trots op de zijn!

En nu… tijd voor vakantie!

U kunt hier de resultaten van het BK nalezen. Ook de lijst met clubrecords is aangepast.