14-16 Juli – Vlaams Zomercriterium – Antwerpen

15 zwemmers aan de start voor dit zomercriterium, de kroon op het werk van een jaar trainen met als laatste voorbereiding de stage met al zijn plezierige maar ook inspannende en uitputtende momenten. Zonder te spreken van het snoep-, friet- en lekkernij-vrije dieet, op een ijsje na, dat de meesten nog heel flink en moedig hebben volgehouden tot op de wedstrijddag (nu ja, op een kleine zonde na).

Voor de B/C zwemmers is dit het hoogtepunt van het jaar, onze 3 deelnemers aan het BJK konden nog een laatste keer hun prestaties checken op een wedstrijd.

Samen goed voor 57 wedstrijden, teveel om alles in detail op te noemen, daarvoor verwijzen we graag naar de resultaten.
Iedereen deed op deze driedaagse flink zijn en haar best.

In totaal noteren we 1 verbetering van een clubrecord en 48 nieuwe persoonlijke records,

Ines zwemt een B-tijd op de 100m schoolslag en verdient daarmee een Zilveren Zwaan.
Stan haalt een A-tijd op zijn 100m schoolslag en mag een Loodvisje verwachten.
Rizuan tenslotte zwemt een A-tijd op zijn 400m vrije slag.

Daarnaast behalen enkele zwemmers ook een podiumplaats. Jammer genoeg waren er 2 die de aankondiging niet hebben gehoord en dus geen medaille hebben gekregen. Onze laureaten : een Gouden medaille is er voor Stan op de 100m schoolslag, voor Lore C. op de 200m vrije slag, voor Simon op de 100m rugslag. Rizuan behaalt een podiumplaats op al zijn wedstrijden, maar krijgt enkel een medaille voor de nummers waarvoor hij nog geen A-tijd had.

Het volledige overzicht van alle resultaten vind u hier.

Jana en de achtergeblevenen op de stage konden alles mooi volgen op Toptime, en uit de blog blijkt duidelijk hoe fier ze is op alle zwemmers en zwemsters die stuk voor stuk mooie resultaten hebben neergezet. En dat hoeft niet altijd een record of een snellere tijd te zijn : wie zijn stijl en techniek duidelijk heeft verbeterd gaat ook een hele stap vooruit, en baant de weg voor toekomstige prestaties.
Michael, die de zwemmers heeft begeleid tijdens deze driedaagse, was met momenten zeer onder de indruk van de prestaties, hij kon zijn emoties niet altijd verbergen :-). En dat hoeft ook niet, ook de trainers mogen fier zijn op het geleverde werk.

We wensen alle B/C zwemmers een mooie en welverdiende vakantie.