Groep 1

De basisgedachte van groep 1 is jonge zwemmers een brede basisopleiding te bieden, die hen kan op weg helpen om op te groeien tot een volwaardige zwemmer.

De doelstelling van groep 1 is de aangeleerde zwemslagen uit de academie (schoolslag, rugslag, crawl, vlinder en onderwaterslag) verder technisch te verbeteren. Ook goede starten en keerpunten komen in deze groep al aan bod. De zwemmers in groep 1 trainen twee maal per week gedurende 1 uur. Deze trainingen gebeuren in een kindvriendelijke en professionele omgeving. Onze lesgevers hebben ervaring in het aanleren van alle nodige vaardigheden die bijdragen tot het groeien naar een volledige zwemmer.

Deze vaardigheden beperken zich niet tot het zwemtechnische. Ook beleefdheid, communicatieve vaardigheden en het sociale aspect zijn centrale thema’s.

Bij AST krijgt uw kind de kans zich te ontplooien en te groeien op eigen ritme, onder vakkundige begeleiding. Kwaliteit blijft centraal staan gedurende de hele carrière van onze zwemmers.

Wie: Kinderen tussen 7 en 12 jaar

Waar: Zwembad van Aalst (Zwembadlaan)

Wanneer: Dinsdag en donderdag telkens van 17u00 tot 18u00 en op zaterdag van 16u30 tot 18u00 (van september tot juni)

Badmuts: Al onze zwemmers zwemmen met een AST-badmuts die aangekocht kan worden bij aanvang van de eerste zwemles.

Inschrijving: Inschrijven kan door ons een mailtje te sturen. Opgelet: de inschrijving is pas definitief na betaling van het lidgeld.

Lidgeld: Het lidgeld bedraagt € 200 voor het gehele seizoen (van begin september tot eind juni), inclusief de verzekeringen. Dit lidgeld is over te schrijven op rekeningnummer AXA BE26 7512 0230 2129, met vermelding van de naam van de zwemmer en groep 1

Algemene afspraken:

  • lid worden van AST
  • tijdig aanwezig zijn op de training
  • regelmatige aanwezigheid op trainingen (2x/week)
  • bij langdurige afwezigheid (ziekte of andere omstandigheden) de verantwoordelijke trainer verwittigen
  • sportief gedrag in en buiten het zwembad
  • AST-badmuts
  • medewerking aan clubactiviteiten

Verantwoordelijke trainer: Michael Bahnmüller

De jeugdwerking van AST kadert in de PACO-werking van de zwemfederatie en behaalde daarvoor een zilveren kwaliteitslabel.

paco_logo_0

Geef een reactie