Academie

Sinds 2004 organiseert AST een zwemacademie voor jonge kinderen met een eigen aanpak. In deze academie bieden wij zwemlessen aan voor jonge kinderen. Wil u uw kind leren zwemmen dan bent u hier dus aan het juiste adres!

Alle kinderen worden ontvangen in een gepaste niveaugroep. Dit geeft hen de kans om zwemlessen op maat te krijgen, zodat ze snel vooruitgang boeken. We werken met specifieke doelstellingen per groep; van zodra uw kind die doelstellingen bereikt heeft kan hij/zij over naar de volgende groep. Hierdoor kan het kind zich dus op zijn eigen tempo ontwikkelen. Er is per groep een vaste trainer die het overzicht houdt over de lessen. Op die manier kan er op een constructieve manier aan de doelstellingen gewerkt worden.

In de eerste groep leren de kinderen zich goed te voelen in het water en een eerste vorm van drijven en zwemmen. Doorheen de groepen leren de kinderen drie zwemstijlen vlot zwemmen (schoolslag, rugslag en crawl). Onze lessen volgen een doordachte opbouw, die gebaseerd is op de nieuwste leerlijn voor zwemmen. Daarnaast leren ze duiken en een heleboel andere sociale en sportieve vaardigheden in en rond het water.

We werken in onze club met gediplomeerde, maar vooral gemotiveerde lesgevers die uw kind zo goed mogelijk individueel begeleiden. We werken met kleine groepen (ongeveer 10 kinderen per 2 begeleiders) en de trainingen vinden plaats in een veilige omgeving. Het zwembad waar de lessen doorgaan wordt namelijk volledig door ons afgehuurd op het moment van de trainingen. Veel van onze lesgevers beschikken bovendien ook over een reddersdiploma en er staat tijdens de trainingen steeds iemand langs het bad die de kinderen in de gaten houdt.

Wie: kinderen vanaf 4,5 jaar

Waar: zwembad van het Sint-Jozefcollege, Stoofstraat 7 te Aalst

Wanneer: zaterdag van 10u00 – 10u55 of van 11u05 – 12u00

Kalender: De jaarkalender 2019-2020 is online beschikbaar.

Inschrijving: Inschrijven kan door ons een mailtje te sturen. Er is een instapmoment in september en in februari. Voor beide momenten zijn er wachtlijsten. U krijgt meer informatie en een betaaluitnodiging als het instapmoment voor uw kind dichterbij komt.

Badmuts: Al onze zwemmers dragen een AST-badmuts die aangekocht kan worden bij de eerste zwemles.

Lidgeld: Het lidgeld bedraagt € 250 voor het hele seizoen (sept tot mei). Hierin inbegrepen zijn de zwemlessen en ook de verzekering en de huur van het zwembad. Dit lidgeld is over te schrijven op rekeningnummer AXA BE26 7512 0230 2129, met vermelding van de naam van de zwemmer en de groep ACADEMIE.

Algemene afspraken:

  • We vragen de kinderen regelmatig aanwezig te zijn op de training. Dit is volledig in het belang van uw kind. Regelmatig naar de lessen komen maakt het voor kinderen namelijk makkelijker om bewegingen te automatiseren.
  • Daarnaast verwachten we dat de kinderen steeds tijdig aanwezig zijn op de trainingen. De kleedkamers zijn toegankelijk vanaf 9u45 zodat de kinderen tijd genoeg hebben om zich voor de start van de zwemles om te kleden.
  • Indien er nog geen redder aanwezig is in het zwembad mag het zwembad niet betreden worden. We vragen u uw kinderen niet naar het bad te sturen maar in de kleedkamers te wachten tot een redder laat weten dat het zwembad betreden mag worden.
  • Bij langdurige afwezigheid (ziekte of andere omstandigheden) vragen we u ook de verantwoordelijke te verwittigen.
  • Sportief gedrag in en rond het zwembad.
  • Lidgeld betalen en deel nemen aan de clubactiviteiten.

Verantwoordelijke trainer: Michael Bahnmüller

De jeugdwerking van AST kadert in de PACO-werking van de zwemfederatie en behaalde een zilveren kwaliteitslabel.

paco_logo_0

Voor vragen kan u steeds ons steeds bereiken via info@astaalst.be

Geef een reactie