Wisselsprintcriterium Frank Pepermans – Antwerpen – 8 Jan

Afspraak om 7u45 in Antwerpen, de dag na de nieuwjaarsreceptie !
Goed uitgerust of niet, onze 5 zwemmers, trainers en moedige official staan voor een lange dag die uiteindelijk zal duren tot 19 uur.

Onze 15-plussers behalen mooie resultaten, ze benaderen of verbeteren hun inschrijftijden. Inschrijven doet AST met de beste tijd van het vorige jaar in 25 m of 50 m bad, deze wedstrijd is in een 50m bad, waardoor soms een betere inschrijftijd te zien is dan de wedstrijdtijd. Tijden kunnen altijd geraadpleegd worden op Swimrankings.com

De dag is lang, vooral door de vervelende wachttijden, maar onze zwemmers blijven gedurende heel de wedstrijd positief en zetten zich volledig in.

Lore zwemt in de 100 m vlinderslag een persoonlijk record in een tijd van 1:31.64. In de andere nummers zit ze net onder haar inschrijftijd.

Karen doet het ook goed in haar reeksen, en zwemt een podiumplaats op haar 50m rugslag, maar word zeer betwistbaar uitgesloten. De argumenten van Jana krijgen geen gehoor bij de jury. Zeer jammer.

Luka voelde zich niet opperbest, maar zwemt een behoorlijke 100 m vrije slag en 100 m vlinderslag. Zijn 2 andere wedstrijden, de 50 m rugslag en de 50 m schoolslag zijn goed voor 2 persoonlijke besttijden.

Simon kopieert Luka, maar wel in andere slagen : 100 m vrije slag en 50 m rugslag dicht bij de inschrijftijd. De andere 2 wedstrijden zijn goed voor 2 persoonlijke records : 100 m schoolslag en 100 m vlinderslag.

Dan is er Rizuan, een geval apart.
Doordat zijn typische poederdrankje op was, nam hij vandaag zijn toevlucht tot Aquarius, en daar zat blijkbaar ook iets meer in.
Tijdens de reeksen haalt hij 3 persoonlijke records op de 50 m vrije slag, 100 m rugslag en 100 m vlinderslag. De 100 m schoolslag is goed voor een nieuw clubrecord.
Voor de finale (200 m wisselslag) had hij helemaal geen zin meer : uitgeblust en moe. Jana en Michael spreken hem wat moed in, en uiteindelijk slaagt Rizuan er nog in enkele seconden af te doen van zijn tijd.

Als sluitstuk op deze dag staat er nog een gemengde aflossing op het programma : Lore, Karen, Luka en Simon doen hun best om de kleuren van AST te verdedigen. Op de tonen van een enthousiaste en luidruchtige DJ halen ze elk nog even het onderste uit de kan, en klokken af of 2;06.69.
Een mooie afsluiter van deze lange dag.

Alle uitslagen staan hier.