21-23 Juli – Belgisch Jeugdkampioenschap – Genk

Lore, Stan en Rizuan trekken met Jana naar het BJK.

Vrijdag
Rizuan zwemt 4 nummers over 3 dagen gespreid. De 50m vrije slag zwemt hij behoorlijk in 28.16.
Bij de 100m schoolslag liggen alle vrienden/concurrenten naast elkaar, en ze zijn aan elkaar gewaagd. Het beloofde spannend te worden, en dat was het ook. Bij het keerpunt ligt Rizuan mooi 3de, maar dan speelt de stress en de spanning hem parten, en in de laatste 25 meter vergeet hij alles en probeert krampachtig sneller te zwemmen. De winnaar heeft een kleine voorsprong, en dan tikt iedereen ongeveer gelijktijdig aan, het is een kwestie van honderdsten van seconden, en Rizuan eindigt 5e.Teleurgesteld en wat verdrietig, maar hij weet wel waar zijn fout ligt.

Zaterdag
Lore zwemt zaterdag als eerste voor AST, na een heel vroeg ontwaken en een lange rit moet ze meteen na het inzwemmen al om 8u10 op de startblokken staan. Lore start heel enthousiast haar 200m vrije slag, misschien net iets té, maar dat zullen de zenuwen wel zijn. In ieder geval doet Lore zeer goed haar best en werkt ze haar 200m af met lange slagen, voor Jana een knappe prestatie. Lore is tevreden met haar resultaat, en deze ervaring smaakt naar meer.

Rizuan komt aan de start voor de 200m wisselslag, die hij aflegt in 2:29.39.
Het verdriet van gisteren wordt al een beetje weggeveegd.

En dan is het de beurt aan Stan. Die had het al helemaal voor mekaar : “ik heb de lijst even bekeken, ik moet opletten voor een tweetal zwemmers, maar een podium zit er wel in”. Nu ja, hij brengt ons toch goed aan het lachen, zet zijn pet af, en loopt gezwind met Jana naar het zwembad.. Hij start in de eerste serie van 8, zwemt een uitstekende en mooie wedstrijd, versnelt in de laatste 25m, gewoonweg een perfect parcours. De stage heeft hem duidelijk geen windeieren gelegd.
Ondanks zijn mooi resulltaat maakt hij op papier eigenlijk niet veel of zelfs geen kans, maar schijn bedriegt dus wel heel duidelijk, zeker op dit voor de kleintjes nogal stresserend BJK : in de reeksen worden 3 zwemmers uitgesloten wegens valse start….en Stan staat op het podium !!
Stan keert terug naar huis met een BRONZEN MEDAILLE !! Die legt hij vannacht waarschijnlijk onder zijn hoofdkussen 🙂

Zondag
Nog een laatste keer naar Genk voor de 200m schoolslag van Rizuan. Hij heeft na vrijdag iets goed te maken, en Jana drukt hem op het hart vooral zijn eigen nummer te zwemmen, en niet dezelfde fout te begaan door te veel naar de anderen te kijken. De inschrijftijden liggen weer dicht bij elkaar, dat belooft… Rizuan start goed en ligt derde in een bloedstollende race. Hij blijft mooi doorgaan zoals Jana hem heeft opgedragen, en in de laatste 50 m zien we dat iedereen weer zeer dicht aansluit, het scorebord is nodig om zeker te zijn : Rizuan eindigt derde en mag het podium op voor een bronzen medaille.

En zo eindigt ook voor deze groep het zwemseizoen.
U kunt hier de resultaten van het BJK nalezen.

We kijken uit naar volgend weekend en duimen alvast voor Karen, Jonas en Luca die de kleuren van AST gaan verdedigen op het BK in Antwerpen.
(klik op de foto om te vergroten)